Thursday, 10 October 2013

Cina Australia Tak Sedar Diri Sama Seperti Cina Di Malaysia




Bekas PM Australia Bosan dengan orang Cina Australia…!!!

1. Orang Cina yang harus sesuaikan diri di negara ini, bukan kami sebagai Australian. Terima atau keluar sahaja dari sini. Saya selaku bekas Perdana Menteri bosan dengan negara yang bimbang tentang sama ada kita menyinggung orang Cina yang tinggal dinegara ini. Sejak serangan pengganas di Bali, kami telah mengalami peningkatan dalam patriotik oleh majoriti Australia. Oleh itu, budaya orang kami telah dibangunkan sejak dua abad perjuangan, melalui pelbagai ujian dan kemenangan diperjuangkan oleh orang asal Australian yang berjuang mendapatkan kebebasan.

2. Bahasa:
Kami orang Australian bertutur didalam Bahasa Inggeris, bukan bahasa Mandarin, Hokkien atau bahasa Cina yang lain. Oleh itu, jika anda orang Cina ingin menjadi sebahagian daripada masyarakat kita atau menyesuaikan keadaan disini, sila belajar bahasa kami iaitu Bahasa Inggeris. Bukan kami yang perlu belajar bahasa Cina. Sikap kamu orang Cina yang berkelompok dan hanya menggunakan bahasa Cina sesama kamu membuatkan kami orang asal Australia tidak faham dan ini seperti menghina kami.

3. Agama:
Kebanyakan Australian percaya kepada God (Kristian). Kenyataan ini bukanlah kerana semata mata hendak menyebarkan dakwah agama Kristian atau kerana politik. Tetapi hakikatnya negara ini diasaskan oleh orang-orang Kristian, prinsip-prinsip Kristian, dan ini telah dijelas didalam perlembagaan negara Australia. Ia sudah pasti sesuai dan menjadi keperluan untuk dipaparkan di dinding setiap semua sekolah di Australia. Mengapa sudah ada suara suara dari orang Cina untuk menuntut hak yang sama supaya dipaparkan juga agama budha?

4. Pendidikan:
Orang Cina yang menetap disini sepatutnya tidak boleh menuntut hak yang sama atau dengan sengaja mempersoalkan mengapa perlu berbahasa inggeris dan menghormati agama Kristian disini. Jika perkataan God (Kristian) itu menyinggung anda, maka saya selaku bekas Perdana Menteri mencadangkan anda orang cina perlu mencari negara lain untuk menetap. Ini kerana perkataan God (Kristian) adalah salah satu bahagian didalam adat yang dipraktikkan di Australia ini.

5. Kami akan menerima kepercayaan anda, dan tidak akan mempersoalkan mengapa. Apa yang kami minta ialah anda menerima kami sebagai penduduk asal Australia, dan hiduplah dalam suasana harmoni dengan kenikmatan yang telah kami kongsikan.

6. Ini adalah NEGARA KAMI, TANAH KAMI iaitu Australia. Kami Australian yang memboleh serta membenarkan anda orang Cina peluang untuk menikmati kehidupan di Australia ini. Tetapi apabila anda orang Cina telah selesa di negara kami, mengapa anda tiba-tiba mengadu dan merengek? Jika kamu orang Cina merasakan ini semua tidak adil tentang Bendera negara kami, Perlembagaan kami, cara kami membelanjakan wang yang fokus kepada penduduk asal, mengenai agama Kristian kami, cara hidup kami, kerajaan kami, saya rasa selaku bekas Perdana Menteri Australia memberi pintu terbuka kepada mana-mana orang Cina untuk keluar dari negara ini dan pilih negara yang lebih bebas yang dapat menerima semua permintaan kamu ini.

John Horward.
Ex-Prime Minister, Australia. 


Jika Australia boleh mengapa tidak Malaysia juga mengeluarkan kenyataan yang sama?

22 comments:

Anonymous said...

Apalah bezanya diantara Cinabeng Malaysia dan Cinabeng Australia. Yang peliknya ada Melayu yang memberi jalan untuk mereka ini menjajah Negara ini mengikut cara Cinabeng. Melayu2 ini patut diusir sja dari Tanah Melayu ini.
Amat mengejikan sudahlah ekonomi negara nak dicontrolnya, politik, ugama Islam dan Perlembagaan Negara Tanah Melayu pun nak diubahnya. Fikirlah sendiri wahai Melayu yang lupa diri bahawa Malaysia adalah Tanah Melayu yang Berdaulat. Bertaubatlah ahli2 PR yang masih sayangkan negara ini.

Anonymous said...

Cina Australia sama dengan Cina Msia tapi orang Australia TEGAS sebaliknya Melayu lembik!

Jangan marah Cina bila kita sendiri tak ada teloq!

Anonymous said...

sebenarnye org australlia pon xboleh nak claim yang australlia tu tanah dia..sebab dia tu penjajah..sebenarnye pemilik tanah sebenar australia tu org asli australia...

Anonymous said...

http://masyarakatanticinaseluruhindonesia.blogspot.com/





rujuk web di atas.. kaum cina menguasai ekonomi indonesia

Anonymous said...

Cina Australia sudah belajar sama cina Malaysia. Ini semua salah org Melayu! So what say you?

Anonymous said...

http://amenoworld.blogspot.com/2013/10/kontroversi-kedai-makan-sarapan-rm6ribu.html?m=1

Anonymous said...

http://www.roketkini.com/2013/10/10/yang-tidak-diketahui-utusan-tentang-dap-oleh-liew-chin-tong/

chunson said...

Good thing he learned the Aboriginal language and adapted to their ways before anything else.

Likewise the natives of America and elsewhere...

Anonymous said...

DAH LAH GOMO, APESAL ORANG BANTAI MUSLIM TUKAR JADI CINA PULAK, PANDAINYA KO EDIT ......KANTOI!!!!
KORANG BACA SENDIRI....

http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml


Prime Minister John Howard - Australia

Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks.

Separately, Howard angered some Australian Muslims on Wednesday by saying he supported spy agencies monitoring the nation's mosques. Quote: 'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.'

'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom'

'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society . Learn the language!'

'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'

'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'

'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom,

'THE RIGHT TO LEAVE'.'

MalaysiaForMalaysians said...

The difference is that my grandfather fought for this country during the war. He fought for OUR freedom as a Malaysian for Malaysia. You're definitely delusional to think that we're the same with China Chinese. You sir, need perspective because it's stuff like this breeds unnecessary stupidity.

Anonymous said...

http://amenoworld.blogspot.com/2013/10/mahathir-mahu-zahid-hamidi-shabery.html?m=1

Anonymous said...

tuh la aku cakap, belajar la bahasa english bagus bagus..... kalo bukan ini la akibat.... spin kaw kaw. macam la tak ader orang lain pandai bahasa cina...

maklum la. howard tak boleh sue blogger kaki botol

Anonymous said...

manusia melayu yang kasi muka pada Cina dan Cina ni tahu dan ambil kesempatan ..manusia ni Bernama Anwar Bin Ibrahim atau nama timangan ringkasnya BABI..Brother Anwar Bin Ibrahim

Yusof Imran said...

kerajaan lemah

Anonymous said...

Nak edit pun pandailah sikit. Nampak sangat kebodohan yang terserlah, dasar UMNOngok!

Anonymous said...

Ala... itu propaganda anti Islam yg dikaitkan dg John Howard.

Si bodoh yg ganti 'Muslim' dg 'Cina'. Struktur pun masih sama.

Anonymous said...

This blogger is dumb as fuck

Anonymous said...

Inilah taktik kotor penyokong umno guna untuk menipu melayu

Anonymous said...

MACAI DETECTED!!!

Anonymous said...

Orang2 cina di Malaysia mendapat apa yg terbaik sebagai bangsa diaspora berbanding rakan2 cina mereka yg lain di Filipina, Thailand, Indoensia, Myanmar dan seluruh pelusuk Asia Tenggara. Apa yang diperolehi mereka adalah sungguh luar biasa merangkumi kerakyatan penuh sebagai warganegara yg diberikan oleh kerajaan UMNO/PERIKATAN antara tahun 1955-1970, konsesi dan monopoli gula, automotif, perjudian; hak2 politik yg sama rata, sekolah cina bantuan penuh, penguasaan media cetak dan electronic, menjadi menteri penuh dan memegang potfolia strategic merangkumi pengangkutan, kewangan (semasa Tunku Abdul Rahman menjadi PM), pelajaran dsbnya.
Semasa Tunku Abdul Rahman Al Haj menjadi PM pertama, seorang cina telah dilantik menjadi Menteri Kewangan; apakah rasional beliau …..beliau menendang seorang menteri melayu yg bernama Aziz Ishak yg mencadangkan penubuhan kilang baja urea dan lembaga padi untuk membantu petani2 melayu di luar Bandar yg dieksploitasi oleh pekilang2 cina..
Tunku Abdul Rahman Al Haj melalui kerajaan UMNO/Perikatan juga telah menganugerahkan satu (1) juta kerakyatan kepada cina dan tamil dan dibenarkan mengundi di dalam pilihanraya sehinggga ke hari ini…..malahan lebih extreme, Pulau Singapura juga telah ditendang keluar…..
Semua ini berlaku kerana polisi liberal pemerintah yg berkuasa yg diterajui oleh UMNO!!!!!!!!!!!!!!!. Yg menurut kata Towkey2 Cina mereka dan juga atas nasihat pihak British….
Jika anda membaca forum2 di didalam internet, misalnya yg berkaitan perbincangan mendaulatkan atau menguatkan, memperkasakan atau menyatukan Bahasa melayu atau Bahasa indonesia; anda akan perhatikan momokan2 yg penuh kurang ajar dari peserta forum yg mencelah; yg anda boleh agak dari kalangan cina Malaysia dan cina singapura yg mencemuh Bahasa melayu ke peringkat penghinaan yg paling teruk.
Mereka tidak punyai rasa bangga terhadap Bahasa kebangsaan; mereka malahan mencadangkan Bahasa rasmi untuk Negara ASEAN mestilah Bahasa mandarin. Mengapa mereka mendapat keberanian seperti ini?
Jawapannya terletak pada polisi liberal rejim UMNO/BN yg memberi mereka peluang seluasnya kepada etnik cina mengembangkan kebudayaan dan bahasa mereka melalui sekolah2 vernakular……sekolah2 vernakular Cina ini menjadi lebih kuat semasa Najib Tun Razak manjadi Menteri Pelajaran…malahan ia menjadi lebih perkasa lagi apabila Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri…..
Sedarlah, jika anda hendak mengawal orang2 cina, anda hendaklah mengawal pusah kebudayaan mereka yg bermula di sekolah2 vernakular….sekolah vernacular mesti dihapuskan sama sekali….orang2 cina mesti diasimilasikan menjadi MELAYU atau MALAYAN dengan memaksa mereka untuk mengadiri sekolah Kebangsaan yg menjadi Bahasa Melayu sebagai Bahasa pengantara………Adakah sesiapa berani untuk memulakan kempen ini…HAPUSKAN SEKOLAH VERNAKULAR

Anonymous said...

Orang2 cina di Malaysia mendapat apa yg terbaik sebagai bangsa diaspora berbanding rakan2 cina mereka yg lain di Filipina, Thailand, Indoensia, Myanmar dan seluruh pelusuk Asia Tenggara. Apa yang diperolehi mereka adalah sungguh luar biasa merangkumi kerakyatan penuh sebagai warganegara yg diberikan oleh kerajaan UMNO/PERIKATAN antara tahun 1955-1970, konsesi dan monopoli gula, automotif, perjudian; hak2 politik yg sama rata, sekolah cina bantuan penuh, penguasaan media cetak dan electronic, menjadi menteri penuh dan memegang potfolia strategic merangkumi pengangkutan, kewangan (semasa Tunku Abdul Rahman menjadi PM), pelajaran dsbnya.
Semasa Tunku Abdul Rahman Al Haj menjadi PM pertama, seorang cina telah dilantik menjadi Menteri Kewangan; apakah rasional beliau …..beliau menendang seorang menteri melayu yg bernama Aziz Ishak yg mencadangkan penubuhan kilang baja urea dan lembaga padi untuk membantu petani2 melayu di luar Bandar yg dieksploitasi oleh pekilang2 cina..
Tunku Abdul Rahman Al Haj melalui kerajaan UMNO/Perikatan juga telah menganugerahkan satu (1) juta kerakyatan kepada cina dan tamil dan dibenarkan mengundi di dalam pilihanraya sehinggga ke hari ini…..malahan lebih extreme, Pulau Singapura juga telah ditendang keluar…..
Semua ini berlaku kerana polisi liberal pemerintah yg berkuasa yg diterajui oleh UMNO!!!!!!!!!!!!!!!. Yg menurut kata Towkey2 Cina mereka dan juga atas nasihat pihak British….
Jika anda membaca forum2 di didalam internet, misalnya yg berkaitan perbincangan mendaulatkan atau menguatkan, memperkasakan atau menyatukan Bahasa melayu atau Bahasa indonesia; anda akan perhatikan momokan2 yg penuh kurang ajar dari peserta forum yg mencelah; yg anda boleh agak dari kalangan cina Malaysia dan cina singapura yg mencemuh Bahasa melayu ke peringkat penghinaan yg paling teruk.
Mereka tidak punyai rasa bangga terhadap Bahasa kebangsaan; mereka malahan mencadangkan Bahasa rasmi untuk Negara ASEAN mestilah Bahasa mandarin. Mengapa mereka mendapat keberanian seperti ini?
Jawapannya terletak pada polisi liberal rejim UMNO/BN yg memberi mereka peluang seluasnya kepada etnik cina mengembangkan kebudayaan dan bahasa mereka melalui sekolah2 vernakular……sekolah2 vernakular Cina ini menjadi lebih kuat semasa Najib Tun Razak manjadi Menteri Pelajaran…malahan ia menjadi lebih perkasa lagi apabila Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri…..
Sedarlah, jika anda hendak mengawal orang2 cina, anda hendaklah mengawal pusah kebudayaan mereka yg bermula di sekolah2 vernakular….sekolah vernacular mesti dihapuskan sama sekali….orang2 cina mesti diasimilasikan menjadi MELAYU atau MALAYAN dengan memaksa mereka untuk mengadiri sekolah Kebangsaan yg menjadi Bahasa Melayu sebagai Bahasa pengantara………Adakah sesiapa berani untuk memulakan kempen ini…HAPUSKAN SEKOLAH VERNAKULAR

Anonymous said...

Jom kita ajak bekas PM Australia ni jadi PM Malaysia. Ataupun suruh dia nasihatkan PM kita yang asyik nak popular je ni supaya tersedar dari mimpi. Masalah yang dihadapi Australia sama dengan Malaysia. Tapi org Australia lebih cerdik dari orang Melayu. Diaorang buat bolayan je dengan tuntutan cinabeng.