Thursday, 5 September 2013

Cina Chauvenist Buta Apa Itu Rukun Negara

Sedar atau tidak kita dengan Rukun Negara?

MAKA KAMI, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
KELUHURAN PERLEMBAGAAN
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
KESOPANAN DAN KESUSILAAN

Sudah lama berlaku bahawa kebanyakkan mereka yang Chauvenist ini tidak mengambil kisah dengan apa yang terkandung dalam Rukun Negara. Malah boleh saya katakan bangsa Chauvenist ini tidak tahu apa itu Rukun Negara. Malah lebih jijik bila kebanyakan Chauvenist ini mencabuli Rukun Negara itu sendiri.

"Kepercayaan Kepada Tuhan" - tidak dihormati oleh puak puak Chauvenist ini bila banyak pekara berlaku yang mana mereka ini menghina Allah SWT.

"Kesetian Kepada Raja Dan Negara" - Semakin menjadi jadi sejak kebelakangan ini yang mana kita sendiri dapat lihat mereka menghina Raja Raja Melayu serta menghina Negara Malaysia tempat lahir mereka.

"Keluhuran Perlembagaan" - Menjadi bahan peperangan mereka puak puak ini dengan cuba menentang apa yang ada termasuk mahu Hak Bumiputera dihapuskan.

"Kedaulatan Undang Undang" - Semakin diperlekehkan oleh puak puak ini seperti mana mereka mempertikaikan keputusan Mahkamah dalam isu "Kalimah Allah". Undang Undang juga dijadikan modal untuk puak puak ini bermain cara halus merosakan minda umat Islam dan bangsa Melayu.

"Kesopanan Dan Kesusilaan" - Tidak lagi puak puak ini bersopan mahupun menghormati sesama rakyat Malaysia apatahlagi menghormati umat Islam mahupun orang Melayu.

Pendek kata segala yang terkandung didalam Rukun Negara tidak diperaktikan oleh bangsa Chauvenist ini dan mereka hanya membakul sampahkan apa yang terkandung didalam Rukun Negara.

Saya mencadangkan agar pihak kerajaan perlu MEWAJIBKAN setiap pusat Ilmu bermula dengan Tadika/ Taska, Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan, Jenis Cina, Tamil, Menengah, Pusat awam dan mana mana sahaja lokasi yang merupakan tempat awam untuk meletakan RUKUN NEGARA. Malah adalah wajar dan tidak keterlaluan jika saya katakan setiap premis perniagaan perlu ada Rukun Negara.


Sekurang kurangnya kita memberikan kesedaran kepada seluruh rakyat Malaysia untuk sayang dan kasih pada Negara Malaysia yang tercinta ini. Ianya juga boleh mengajar bangsa Chauvenist ini tahu apa itu Rukun Negara.

- Malay Rights

8 comments:

Anonymous said...

Amaaaat setujuuuu dengan cadangan ini

Anonymous said...

Kerajaan harus tegas MENUTUP SEMUA SEKOLAH SEKOLAH CINABENG DAN KELING KELING KAT MALAYSIA NI ...SEKOLAH SEKOLAH INI LAH YANG MEMBERI KESAN KEPADA SIKAP PERKAUMAN....YANG AKU PELIK TAKDE PULAK SEKOLAH KHAS MELAYU...TAKDE PULAK MELAYU TOWN...TAPI MASIH LAGI WARGA KINZIR DAN WARGA KELING TAK BERSYUKUR HIDUP DI BUMI MALAYSIA...

SEMALAM AKU TENGOK TV AL HIJRAH MAJALAH ISLAM...AKU PUNYA TERKEJUT TENGOK NASIB ORNG ISLAM DI SEMPORNA SABAH...ANAK ANAK TERBIAR TIDAK BERSEKOLAH...PENDUDUK ISLAM SEMPORNA SABAH DI HAMBAT KEMISKINAN..KANAK KANAK TIDAK MEMPUNYAI DOKUMEN SEBAGAI PENDUDUK MAKA DI BIARKAN SAJA KANAK KANAK ISLAM INI HIDUP MEREMPAT...MELARAT DENGAN BEKERJA MENGUTIP SAMPAH DAN HIDUP DI DALAM TIMBUNAN SAMPAH SAMPAH...

AKU TABIK HORMAT KEPADA KUMPULAN KOMUNITI NAJJAH YANG BERUSAHA MENYEKOLAH KAN KANAK KANAK ISLAM DI SEMPORNA SABAH DENGAN HASIL PENDAPATAN MEREKA SENDIRI...

KENAPA DI PINGGIRKAN ANAK ANAK ISLAM SEMPORNA INI?

KENAPA KERAJAAN UMNO HANYA MEMBERI TUMPUAN KEPADA WARGA KHINZIR YANG TAK TAU ERTI SYUKUR?

KENAPA DI BERI PELBAGAI PELUANG KEPADA WARGA KHINZIR DAN MENGENEPIKAN PENDUDUK DI PENDALAM SABAH DAN SARAWAK YANG BERAGAMA ISLAM YANG MENYOKONG KUAT BN/UMNO???

KEMANA PERGI PEMIMPIN PEMIMPIN UMNO WAKIL RAKYAT DARI SABAH DAN SARAWAK?? KENAPA ISU SEBEGINI TIDAK DI TANGANI OLEH WAKIL WAKIL RAKYAT UMNO ISLAM???

ITS ABOUT TIME NAJIB TO STEP DOWN KALAU TIDAK TERPINGGIR TERUS BANGSA MELAYU ISLAM KERANA ASYIK KEPIMPINAN BELIAU MELOBI BANGSA CINA YANG TAK TAU ERTI SYUKUR YANG AKHIRNYA MAHU MEMERINTAH MALAYSIA DAN MENUKAR PERLEMBAGAAN MALAYSIA UNTUK MENGHAPUSKAN SEMUA HAK KAUM BUMIPUTRA...

RENUNG RENUNGKAN LAH ..

Anonymous said...

Betul tu.

Anonymous said...

Betul tu, la ni semakin banyak puak cinabeng dalam pentadbiran kerajaan, pegawai2 Melayu semakin diketepikan dan ada yang terpaksa berhenti kerana tekanan, sungguh tak faham kenapa jadi begini sedangkan dalam PRU 13 hanya Melayu yang sokong UMNO/BN, sesetengah puak cinabeng dalam kerajaan terang2 anti kerajaan, anti umno, anti melayu, anti Islam tp masih dinaikkan pangkat, ada yang kata cinabeng semakin kuat dalam kerajaan disebabkan pengaruh bini najib, cina dah lama bela bini najib dan najib terpaksa ikut apa jua cakap bini dia...punah Melayu...punah Islam...punah Malaysia

Anonymous said...

weiii papagomo bangsat... hidup lagi ko hahaha... mana citer pasal anuar... poyo... weii jaga anak bini la... cerai berai konon pembela melayu... anak bini bersepah....konon penganalisa politik, tapi pengampu bontot BN mamat ni... weii takder duit nak bayar saman rasuah dulu ke hahahaha

Anonymous said...

Babe, baya RM 500K murah jer la... macam kacang jer aku nampak..

kam beng said...

oh man, papagomo.... sudah sediakan RM 500K utk ganti rugi pasal kes fitnah sampah?sikit jer la tuh, kan dah CEO KL pos produksi .. hahaha

Anonymous said...

Kepada sesiapa yang berkenaan,

Bahawa kami YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR JALAN 53, DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR & YIP JIUN HANN(YIP JIUN HANN & ASSOCIATES).. LOT 3.55, KOMPLEKS DESA BATU 8, JALAN KEPONG 52100 KUALA LUMPUR ..JAYANTHI DEVI BALAGURU, PENGURUSI PARTI GERAKAN SEGAMBOT, DAN OOI AH BAH(LLB) ..(CHIA OOI SUN & CO.) ADVOCATES & SOLICITORS NO. 48-1, 1ST FLOOR JALAN BRUNEI UTARA OFF CHANGKAT THAMBI DOLLAH, PUDU 55100 KL.

Dengan terus terang nya disini menegaskan:-

1) Untuk menengahkan keadilan undang-undang Negara, hak asasi manusia dan sebuah Negara demokrasi yang sebenar-benar, kami tidak mengentar kepada sesiapa yang cuba menakut-nakutkan.

2) Kami sedia mehadapi pengkhianat di mahkamah
Sekian dimaklumkan, Terima Kasih.

Mr. Lawrence YIP
sui chin choo