Tuesday, 11 June 2013

Salah Siapa Tanah Melayu Terus Diambil Bangsa Yahudi Kecil?


Asalnya mereka hanyalah sebagai pendatang

Entah dimana silapnya terasa didalam hati ini semakin banyak tanah tanah yang sepatutnya milik orang Melayu dan Bumiputera telah hilang. Hilang dalam erti kata lain dirampas secara teknikal oleh bangsa Yahudi Kecil ini. Salah siapa? Kerajaan Barisan Nasional?

Teringat kembali selepas PRU12 tahun 2008 apabila Menteri Besar Pakatan Rakyat waktu itu Dato Sri Nizar Jamaluddin mengumumkan untuk hak milik tanah diseluruh Perak diberikan pajakan selama 999 tahun. Jauh tempoh masanya dengan apa yang diberikan oleh Kerajaan Persekutuan iaitu 99 tahun sebagai pegangan membuatkan majoriti rakyat Perak menyokong usul yang dibawa oleh MB Perak waktu itu.

Lain pula dengan bangsa Yahudi Kecil yang cukup beruntung dengan pengumuman tersebut kerana kita sendiri tahu kedudukan tanah bangsa Yahudi Kecil ini terletak dilokasi yang strategik dan berada didalam penempatan pembangunan yang mana harga tanah milik mereka jauh lebih tinggi berbanding orang Melayu yang tinggal dipendalaman seluruh negeri Perak.

Yahudi Kecil melalui Rejim DAP begitu gembira dengan pengumuman MB Perak waktu itu kerana mereka tahu dengan status 999 tahun Tanah yang milik Melayu juga boleh dibeli mereka kerana Melayu yang mempunyai aset pastinya akan terheret dengan keuntungan lumayan hasil dari penjualan tanah mereka kepada bangsa Yahudi Kecil ini.

Syukur pengumuman yang dilakukan oleh Menteri Besar Perak Nizal Jamaluddin tidak dapat dilaksana ekoran isu berkaitan pemilikan tanah tidak dapat dilakukan oleh Kerajaan Negeri untuk diberikan pajakan sehingga 999 tahun. Sekali lagi kita berterima kasih kepada Tun Dr Mahathir mantan Perdana Menteri yang menguatkuasakan akta Kanun tersebut demi menghalang daripada Yahudi Yahudi kecil menjarah terus tanah Melayu ini.


Walaupun usaha Rejim DAP yang telah dilakukan dalam negeri Perak Gagal namun usaha mereka berterusan dari masa kesemasa yang mana tanah di Pulau Pinang, Selangor terus dijarah mereka melalui pintu belakang melalui teknikal dengan mengubah status tanah tersebut. Apakah kita orang Melayu sedar pekara ini?

Fahami Wasiat Raja Raja Melayu dibawah ini:

7 wasiat Raja Melayu ialah: 

1. Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung Persekutaun Tanah Melayu (sekarang dikenali Malaysia). 

2. Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, tanah simpanan Melayu sehingga nisbah 50 peratus, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain. 

3. Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kami serta harta milik kamu, kami tubuhkan Rejimen Askar Melayu selain untuk membanteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

4. Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kedaulatan Raja-Raja Melayu memerintah negara ini. 

5. Kami isytiharkan Islam adalah agama Persekutuan.

6. Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah bahasa Melayu.

7. Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan kepentingan sah kaum-kaum lain (kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

Dengan ini saya membuat kesimpulan bahawa Kerajaan yang ada telah gagal dalam membendung pekara sebegini berlaku. Kerajaan yang ada hari ini seharusnya melakukan sesuatu bagi menghalang Yahudi Yahudi Kecil yang ada daripada terus melakukan penjarahan dengan menukar status tanah pajakan kepada hak milik kekal dan juga menghalang daripada mereka memanipulasi sistem yang ada sekarang ini.

Harus diingat pentadbiran kerajaan negeri yang berada di bawah Pakatan Rakyat tidak akan mampu mempertahankan apa yang ada ini kerana mereka semua berada dibawah telunjuk Rejim DAP. Lihat sahaja di Selangor dan Pulau Pinang yang secara totalnya dikuasai oleh DAP. Begitu juga dengan di Kelantan yang kita tahu kerajaan PAS telah melakukan rampasan beratus ratus ekar tanah milik orang Asal untuk dipajakan kepada tauke Yahudi Kecil daripada Singapura. Inilah harapan orang Melayu yang ada iaitu dengan kerajaan Pusat.

Pegawai pegawai Pejabat Tanah juga perlu dilakukan pembersihan kerana tanpa agen agen kakitangan kerajaan didalam Pejabat Tanah adalah mustahil untuk Yahudi Kecil ini melakukan penukaran status tanah daripada milik Bumiputera kepada mereka Yahudi Kecil. Selain daripada tanah, Rumah rumah dan lot kedai juga perlu dicegah daripada bangsa Yahudi Kecil ini melakukan pemindahan status kepada bangsa mereka. Ini amat penting bagi dilakukan kerajaan pusat memandangkan ianya merangkumi seluruh Malaysia.

Sekadar Peringatan Untuk Orang Melayu

Yahudi Kecil telah menguasai ekonomi, dan dalam masa yang sama mereka telah banyak menguasai aset aset tanah, rumah dan kedai yang ada di Malaysia ini. Pilihanraya ke 14 Yahudi Kecil ini mahukan Malaysia diserahkan kepada mereka agar apa yang tidak dapat mereka lakukan sebelum ini dapat dilaksanakan tanpa sekatan daripada orang Melayu khususnya UMNO.

Pemimpin UMNO perlu memandang serius tentang pekara ini agar tidak lari daripada mandat yang telah diberikan oleh orang Melayu dan Bumiputera selama mana mereka mentadbir negara. UMNO bertanggungjawap dalam memastikan Akta Kanun Tanah Negara perlu dilakukan perubahan agar ianya terjamin untuk warisan Melayu dan Bumiputera akan datang.4 comments:

Fauzan Hadi said...

semoga kita belum terlewat...................

Zek58 said...

Semua pemimpin2 UMNO Pusat atau Negeri, wajib beri perhatian khas permasaalahan ini. Tiada parti yg dpt melindungi Raja2 Melayu, tanah2 Melayu, Bahasa Melayu, hak2 org Melayu dn Islam di negara ini melainkan UMNO. Puak2 Cina semakin ghairah skrg ni, dn pemimpin2 Melayu khusus nya dr UMNO jgn leka mau pun cuai dn skli2 jgn mengutamakn kepentingan peribadi. Org2 Melayu di negara ini amat mengharapkn kamu!

abdul rahman hassan said...

Assalammualaikum wmt,
Kalau ditanya salah siapa, teman lebih mirip untuk menyalahkan pemimpin dan umat Melayu sendiri.
Bukan sahaja dari dahulu, malah hingga sekarang.
Terlalu berpembut dan terlalu banyak tolak ansur. Akhirnya tertolak beransur-ansur ke gaung.

Salah pertama ialah apabila pemimpin Melayu menerima sejuta kaum imgran itu jadi warganegara kerana kemaruk sangat nak merdeka. Merdeka atas dulang emas kononnya.

Sekarang ni terlalu berlembut pula kerana nakkan undi.
Akhirnya undi tak dapat, mereka jadi semakin langsi dan kurang hajar. Melayu secara terang-terangan mahu dinyahkan dari bumi Tanah Melayu ini.

Maka terjadilah, 'yg dikejar tak dapat, yg dikendung berciciran'.

Benar masih belum terlambat, tapi tindakan yg diperlukan sekarang mestilah drastik dan sanggup menyanggah arus.
Kalau tak berani, tunggu sahajalah saat kehancurannya.

Ahmad Adnan Bin Muhammad said...

Pandai .... kata ke DAP la...yg penang tu 45tahun BN 28% tanah milik melayu tk cerita.
Mwmang kena pertahan..tapi pemimpin melayu termasuk pegawai2 nya tak kuat iman...duit jadi raja