Thursday, 27 February 2014

Usaha terancang Chauvenist hasut kaum India menentang kerajaan


Keharmonian kaum yang dicapai Malaysia nampaknya mendatangkan kesakitan kepada pihak pihak yang tidak senang dengan pekara ini. Cubaan untuk memecahbelahkannya dilihat semakin hari semakin menjadi jadi. Dalang perpecahan keharmonian kaum dimonopoli oleh kaum Cina Chauvenist yang berpaksikan parti Komunis.

Dalam isu terbaru yang mana sebuah portal berita milik Harris Ibrahim seorang aktivis neo komunis cuba untuk mengeruhkan keharmonian kaum di Malaysia yang mana portal berita miliknya rakyat times telah memperlekehkan kaum India sebagai kaum yang di tindas oleh pihak kerajaan Malaysia. Melalui artikel bertajuk BR1Mless apa yang disampaikan adalah satu perbuatan yang tidak melambangkan semangat rakyat Malaysia.



Tindakan sebuah portal berita menyiarkan satu artikel berkenaan kisah sebuah keluarga kononnya warganegara Malaysia yang kesempitan hidup dilihat sebagai satu laporan palsu.

Malah,artikel bertajuk 'Br1MLess' yang disiarkan di portal berita Rakyat Times pada 24 Februari  ini dilihat sebagai satu percubaan untuk memperlekehkan masyarakat India di Malaysia.

Menerusi tinjauan di lokasi kejadian, ianya terbukti bahawa keluarga ini bukan merupakan warganegara Malaysia akan tetapi menetap di Sri Lanka.

Laporan portal pro pembangkang ini juga mendakwa terdapat sebuah keluarga yang tinggal di kawasan setinggan sekitar Jalan Air Panas dekat Setapak terpinggir dari menikmati kemudahan itu berikutan tiada kad pengenalan diri yang sah.


Penulis berkenaan turut menggambarkan kedaifan hidup yang dialami keluarga ini sehinggakan ada di antara seorang anak dari ahli keluarga tersebut tidak bersekolah berikutan kesempitan hidup dan tiada sebarang dokumen pengenalan diri yang sah.

Namun, kebanyakan penduduk sekitar lokasi kejadian menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut.

Menurut seorang penduduk yang menetap hampir 40 tahun di situ yang juga memiliki bengkel membaiki kenderaan, John, 64, beliau menafikan bahawa keluarga terbabit adalah warganegara Malaysia, sebaliknya merupakan pendatang asing dari Sri Lanka. (Lihat video disini) - Rakyat News



Memperlekehkan kaum India Malaysia sedangkan keluarga yang digambarkan sebagai kaum India di Malaysia itu sebenarnya adalah pendatang dari Sri lanka. Bagaimana hendak disalurkan bantuan BR1M kepada pendatang? Ini yang menjadi masaalah kita hari ini apabila dilambakkan dengan berita yang tidak benar dan sahih sepertimana yang dilakukan oleh Haris Ibrahim aktivis Neo Komunis dalam ruangan portal nya Rakyat Times.

Kerajaan sentiasa membantu rakyat Malaysia bukan sahaja melalui BR1M malah ianya merangkumi segenap sudut melalui pemberian subsidi, bantuan keewangan, perniagaan dan juga pertanian. Segala bantuan ini dikhaskan untuk warganegara Malaysia.

Apakah kita perlu untuk menjaga pendatang asing berbanding warga tempatan? Ini yang rakyat Malaysia perlu sedar bahawa pihak pihak seperti Haris Ibrahim ini merupakan pereka layar momokan fitnah dan agen propaganda Komunis Malaya yang didalangi Lim anak beranak.




Hasil semakan mendapati gambar gambar keluarga Sri lanka yang digambarkan sebagai warganegara Malaysia telah dirakamkan pada 3 tahun yang lepas. Gambar tersebut telah diambil oleh seorang Cina Cauvenist dari kolej New Era Kajang bernama Chia Hong. Agenda terancang pihak komunis dalam menghasut kaum India di Malaysia menentang pihak kerajaan.

Ini yang mereka lakukan dalam memastikan rakyat dihidangkan dengan berita yang tidak sahih dan benar agar rakyat bangkit menentang kerajaan yang ada hari ini. Agenda Komunis dilihat semakin menjadi jadi dan adalah satu pekara yang wajib untuk kita bersama menentang mereka ini walaupun ianya hingga membabitkan pertumpahan darah.

Agenda sebegini wajar dikecam oleh seluruh pihak terutama kaum India di Malaysia yang mana ini merupakan satu tindakan yang tidak bermoral memperlekehkan kaum India di malaysia. Adalah biadap sama sekali kaum India Malaysia digambarkan hidup dalam kedaifan sebegini. Pihak pihak berwajib perlu mengambil tindakan undang undang ke atas Haris Ibrahim Neo Komunis kerana menyebarkan berita yang tidak benar.

- Malay Rights




12 comments:

Jasri Rubani said...

Kena siasat kolej new era kajang ni...saya dapati hampir keseluruhan pelajarnya berbangsa Cina....

Anonymous said...

Nasib kaum India diMalaysia Lebih baik jika dibandingkan dengan nasib kaum Pribumi(orang Asli)

Anonymous said...

kita je sibuk minta siasat new era college dan lain2 yg jadi ejen perosak perpaduan. ada pihak berkenaan buat? buat letih je melalak mintak buat itu buat ini. kerajaan sekarang ini lebih menganak emaskan pembangkang. mereka mintak, mereka desak, mereka ugut akhirnya kerajaan akan tunaikan. kepada yg sokong kerajaan, huh! jangan haraplah kerajaan akan pandang. sepatutnya tanpa desakan dan bising2 daripada rakyat yg prihatin, agensi atau kementerian yang berkaitan (kementerian penerangan @ skmm) akan terus siasat dan panggil haris ibrahim untuk beri penjelasan. ada kementerian tersebut atau skmm buat? harammm!!! tak buatpun. oleh itu selepas pru14 nanti, kita hanya ada 2 pilihan. jika pilih jadi penyokong kerajaan, mungkin kita kena isi borang keahlian dap, pkr atau pas. kalau kita pilih jadi penyokong pembangkang, kekalkan dgn sokongan sekarang. (KERAJAAN BN @ parti UMNO MASIH TIDUR LAGIKAH?)

Anonymous said...

Pihak berwajib ambil tindakan? Huh! Jgn buang karan lah bro! Tunggu riot kat Malaysia baru Menteri terheggeh nak keluar arahan! Tido lah yang ada kat atas tu! Perkara macam ni tak perlu blogger macam u keluarkan. Mereka perlu pro aktif. Tangkap dulu sebelum mereka sempat buat onar. Hari tu sibuk tangkap gengster, skg sunyi sepi jer. Ni kes membakar perkauman dah lama berlaku. Tapi pekakkan telinga jer!

Fisabilillah as said...

this Chauvenist they asking for war with malay they just like shaking bee to came out, they against us like against our religion so we will jihad to infidel who can't make peace living in life, Chauvenist in china kill all indian and expel them our from china when communism rise in china if indian don't learn this damn historical they just getting dumb because Chauvenist never treat indian as fare humanbeing

Anonymous said...

Kurang setuju... Kaum Pribumi di Semenanjung, Sabah dan Sarawak jg mdpt peluang yg sama dgn rakyat Malaysia yg lain... Byk sda penambahbaikan dlakukan dr masa ke semasa utk mrk... Jk ada yg msh kurang, lapurkan dan nyatakan kesulitan anda...

Anonymous said...

Kalau di Pulau Pinang, Melayu yang teruk, yang jadi security Melayu, yang kuli perbandaran Melayu banyak, yang potong rumput pun melayu juga banyak, boleh kata yang bawahannya kebanyakkannya Melayu.
Yang sedihny barua Melayu pun banyak.......

Anonymous said...

Kita, BUMIPUTERA Islam/Melayu, asyik diGERTAK sesuka hati oleh PENDATANG KAPIR yg. tak pernah kenang budi, walau dpt. TEMASIK (S’pura) dgn. begitu mudah! Inilah akibat Si PENDATANG KAPIR BUAS BANGKAIDAP dibiarkan BERMAHARAJALELA oleh pemimpin Islam/Melayu yg. PENAKUT terutamanya yg. LIBERAL, si pencinta "hak asasi-demokrasi" SAMPAH si KAPIR Barat-Zionis! Bayangkanlah puak PENDATANG KAPIR BUAS ini memerintah Tanah Melayu ISLAM kita - HANCOQ! Bakal jadi tanah SYAITAN! Baik si PENGGANAS KAPIR DAPBANGKAI DIHALAU saja dari NUSANTARA MELAYU (Alam Melayu - yg. termasuk Tanah Melayu, Borneo, Indonesia, Brunei, Filipina, Kampuchea dan Thailand serta Kepulauan Pasifik yg. termasuk Hawaii - pusaka berzaman nenek moyang kita ini, dari sebelum dijajah dan dipecahkan oleh si Barat-Zionis KAPIR laknat) buat selamanya!. Si PENGECUT ini takkan berani hina agama Hindu ataupun pemimipin Hindu atau Kristian macam ni , termasuk Raja-raja Barat! Kalau di India, kalau hina agama ataupun pemimpin Hindu, mungkin dah diPANCUNG!

Gerakan nak menghapuskan identiti 'bangsa‘ etnik Bumiputera, adalah gerakan si PENGKHIANAT, disyaki DALANG PENYAMAQ, paling merbahaya, yg. malangnya termasuk dr. dlm BN sendiri (disyaki ejen Barat-Zionis/DAPBANGKAI), disyaki nak jatuhkan ISLAM serta Malaysia sbg. NEGARA ISLAM, dan hak umat BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA Islam lain, serta nak MENGHAPUSkan fakta sejarah PENJAJAHAN KAPIR Barat-Zionis ke atas Tanah Melayu dan Sabah-S’wak - tetapi di Barat pun, bangsa Bumiputera pun dikenali identiti dan hak mereka sbg Native Americans/Aboriginal Australians/Canadian First Nation Peoples atau Bumputera Eropah yg. dikenali sbg. Native (Europeans) dlm. EU Heritage Laws! Cuba kalau PENDATANG galak nak suruh Native Americans dsbnya, hapuskan identiti bangsa mereka, tentu diHALAU dr. Amerika dsbnya! Bahkan yg BUKAN BUMIPUTERA/PENDATANG di Barat pun dikenali dgn, identiti bangsa berdasarkan etnik, spt. African-Americans, Korean-Americans, Turkish-German, Morroccan-French dsbnya.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Padan Muka Engkau Gomo......Kakakakakakaka........Pi la minta RM800,000 dari bos Umngok engko.....kakakakakakaka

Anonymous said...

Tulisla tentang anwar ibrahim... Tulisan ko terbaeek bhaaiii

Anonymous said...

HOI PAPAKONEK SIAL...DAH KALAH KES MAHKAMAH KENA SAMAN RM850K MASIH NAK MENABUR FITNAH LAGI KAH...TAK CUKUP PENGAJARAN/PEMBELAJARAN YG DIBERIKAN SECARA PERCUMA KAH...TUTUP JE GOBLOG INI SIAL KONEK

Anonymous said...

Status pribumi hanyalah untk orang2 Asli, bukan utk Melayu Tongkang.