Monday, 6 January 2014

"Former Prime Minister" - PEMANDU Mahu Najib Razak Berundur?
Amat memalukan Dato Sri Najib Razak dan ianya menjadi bahan ketawa seluruh dunia.

Keculasan pegawai PEMANDU dibawah Dato Sri Idris Jala yang telah mengeluarkan kenyataan bahawa YAB PM Dato Sri Najib Razak "Former Prime Minister" sememangnya satu keceluparan yang tidak sewajarnya dilakukan. Ini menjadi bahan ketawa seluruh dunia dan juga satu hal yang telah memperlekehkan YAB PM Malaysia dimata pandangan umum.

Saya melihat apa yang dikeluarkan oleh PEMANDU itu sebenarnya merupakan cakap cakap dikalangan mereka pegawai di dalam PEMANDU itu sendiri saban hari. Pernah ada pegawai PEMANDU menyatakan bahawa kepimpinan Dato Sri Najib Razak tidak akan kekal lama kerana Najib Razak akan didesak untuk berundur seperti mana yang Pak Lah Perdana Menteri terdahulu alami. Hari ini ianya menjadi kenyataan dengan status Twitter milik PEMANDU dibawah Menterinya Dato Sri Idris Jala.

Apakah PEMANDU boleh dipercayai setelah apa yang berlaku hari ini? Pada saya Dato Sri Najib Razak perlu mengambil tindakan tegas diatas keculasan Dato Sri Idris Jala dan PEMANDU. Pekara pertama yang perlu dilakukan adalah dengan memecat pegawai PEMANDU yang mengeluarkan kenyataan "Former Prime Minister".

Tindakan kedua yang perlu dilakukan oleh YAB PM adalah dengan melakukan "POST MOTERM" ke atas PEMANDU kerana ianya semakin tidak relevan dengan keadaan Malaysia hari ini. Adalah wajar untuk unit PEMANDU dibawah Dato Sri Idris Jala dimansuhkan dan tugas yang dilakukan diserahkan semula kepada Unit Perancang Ekonomi (EPU).

Saya melihat semakin meningkat gerakan untuk menjatuhkan kreabiliti YAB Perdana Menteri Dato Sri Najib Razak waktu ini dan ianya dibuktikan dengan keculasan pegawai pegawai sekeliling YAB PM itu sendiri. Omar Ong, Idris Jala, Media PMO semuanya merupakan pekara yang perlu dilakukan Post Moterm oleh YAB PM. Sabotaj dari dalam semakin menjadi jadi dan ini akan berterusan selagi YAB PM sendiri tidak mengambil tindakan drastik dalam pekara ini.

"Pegawai RTM yang menyiarkan suara sewaktu Timbalan Perdana Menteri berucap secara LIVE di PAU sudah diambil tindakan dan dipecat"

"Artis grafik RTM dipecat ekoran salah caption."

Jadi apa pula tindakan kepada mereka yang telah membuat keculasan ke atas YAB PM ini? Mereka ini wajib dipecat dan ianya perlu dilakukan seberapa segera sebelum sabotaj dari dalam bertambah parah.

- Malay Rights

6 comments:

Tadika Photoshop WKK said...

Sape yg nak inform dekat DS Najib?

Anonymous said...

PEMANDU sangat kebal dan tiada sesiapa pun boleh mengusik PEMANDU kerana kedudukan istimewa yang diberikan oleh PM kepada PEMANDU. Saya cabar Jabatan Audit Negara dan SPRM supaya kerap mengunjungi pejabat PEMANDU bagi membuktikan ketelusan mereka dalam membelanjakan duit kerajaan.

Anonymous said...

PEMANDU TAK SALAH

YG SALAH SAPE YG LANTIK PEMANDU

ITULAH DIA SIBODOH NAJIB BANGANGGG

Anonymous said...

aku rase cara yg paling senang utk mengekalkan pemandu ni tanpa di maki rakyat iaitu men-SWASTA kan nya.. dijadi satu lagi GLC yg mengemis dana/ kontrack drpd kerajaan. betul tak? satu tahun berbilion bilion... bagus IPO kan nya sekali.... nama syarikat PEMANDU BHD. Idris jala dijadikan CEO nya sajer..

pasal agak normal jer GLC mengemis dana drpd kerajaan utk terus beroperasi..


Anonymous said...

PM YG BIJAK CERDIK
1.TUN MAHATHIR
2.TUN RAZAK

PM BODOH BAHALOL
1.TUNKU ABDUL RAHMAN
2.TUN HUSIN ON
3.PAKLAH BADAWI

PM YG SUPER EXTREMELY BODOH BACUL BANGANG BONGOK BABI PONDAN DAYUS LANCAUU
1.AH JIB GORBLOK

Anonymous said...

Saya sayang Najib 100%. Steadilah Najib - kasi semua orang fikir masak masak kemana bola dan kemana tiang. Siapa yang usik Najib sekadar Pokemon.