Tuesday, 2 July 2013

DAP Mahu Penganut Buddha Tukar Ke Ugama Kristian Agar Mudah Penentangan Ke Atas Islam Dan MelayuSedar atau tidak sokongan pihak Gereja di Malaysia ini kepada parti DAP semakin kuat. Boleh dikatakan saban minggu satu pertemuan pemimpin DAP pusat dan juga cawangan dilakukan dengan pihak Gereja. Apa agenda mereka sehingga membuatkan pihak Gereja begitu senang dengan kepimpinan DAP?

Pihak Gereja sebenarnya sudah lama bersama DAP kerana ideologi DAP yang anti UMNO manakala Gereja anti Islam. Saya bercakap pekara ini bukanlah kerana bersifat perkauman ataupun cuba mewujudkan sentimen antara agama namun ini lah yang hakikat sebenar yang berlaku bukan sahaja di Malaysia malah diseluruh dunia sentimen Kristian anti Islam jelas wujud. Apakah umat Islam Malaysia sedar pekara ini?

Semalam saya memperolehi satu maklumat yang agak menarik untuk dikongsikan bersama pembaca blog saya ini. Maklumat yang mungkin akan mengundangkan kemarahan pihak Gereja Kristian dan juga kepimpinan DAP namun ianya adalah baik untuk umat Islam tahu agenda yang dirangka mereka DAP bersama sama pihak Gereja waktu ini.

"KRISTIAN kan anak anak Cina yang masih lagi beragama Buddha"

Itu ayat yang dikeluarkan oleh seorang pemimpin kanan DAP dalam satu perjumpaan dengan pihak Gereja di Selangor. Maklumat ini diperolehi hasil daripada ketidak puashatian seorang penganut Kristian yang tidak setuju dengan kenyataan pemimpin DAP tersebut kerana Buddha merupakan satu agama dan tidak perlu untuk mengkristiankan seluruh orang Cina di Malaysia ini untuk menjadi seorang Kristian.

Apa yang jelas disini adalah propaganda yang telah dilakukan DAP agar masyarakat Cina di Malaysia bertukar agama kepada Kristian. Ini merupakan satu bentuk penjiwaan anti Melayu dan Islam yang lebih hebat kerana jika kita renungkan permasaalahan antara Islam dan Kristian sudah berabad abad lamanya dengan rentetan "Perang Salib" dan propaganda US keatas masyarakat Islam Arab. DAP pula cukup anti Melayu dan menjadikan UMNO sebagai musuh utama pihak Kristian. Saya membuat beberapa analisis mudah dalam pekara ini.

UMNO - ISLAM

DAP - KRISTIAN

PAS - ISLAM

MCA - BUDDHA

PKR - ISLAM LIBERAL / KRISTIAN


Adalah menjadi halangan buat DAP jika masyarakat Cina masih lagi beragama Buddha kerana mereka yang berugama Buddha tidak akan menjiwai sentimen anti Melayu dan Islam melainkan menyertai Kristian. Bantuan dari luar juga akan terus bertambah buat pihak Gereja kerana modus operandi halus dalam menentang agama merupakan satu bentuk propaganda yang diminati oleh pemimpin Kristian dunia. Saya rasa yang membaca artikel ini pasti boleh menilai sendiri agenda yang dimainkan oleh pihak Dunia Kristian keatas masyarakat Islam dunia terutama di negara Arab.


Dalam pada ini saya juga nak ingatkan kepada umat Islam terutama Melayu agar sedar apa yang telah dilakukan oleh UMNO semenjak Merdeka sehingga sekarang ini yang merupakan satu pekara yang tidak akan dipersetujui oleh DAP Kristian sehingga kiamat sekalipun. Pekara yang merupakan ancaman kepada dakyah Kritian mereka membuatkan bermacam cara halus terpaksa dilakukan termasuk lah dalam isu yang saya kupas sebelum ini dalam isu Peguam Kristian Layak menjadi Peguam Syarie. 

UMNO melakukan dasar dalam perlembagaan dengan meletakkan "Lahirnya seorang yang berbangsa Melayu maka Islam agamanya. Ianya juga tidak dapat ditukar kepada agama lain walaupun Melayu Islam itu mahu menukar agama tersebut atas kerelaan sendiri ataupun keluarga"

Ini merupakan satu pekara jelas yang merupakan ancaman terbesar buat pihak Kristian dan melalui DAP mereka mahu apa yang terkandung didalam Perlembagaan diketepikan dan digubal agar membolehkan setiap rakyat Malaysia mempunyai Hak untuk memilih agama sendiri.


Penentangan DAP secara senyap ke atas Islam dan Melayu bukan lagi menjadi satu Rahsia bila mana Teresa Kok Pemimpin Kanan DAP menyatakan pendiriannya untuk "Tidak Menerima Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan". Ini satu bukti yang amat jelas untuk seluruh Umat Islam dan Melayu khususnya bersatu dalam menangkis ancaman pihak DAP yang dilihat cukup agresif dengan bantuan pihak Gereja.

Saya masih ingat sewaktu kes Gereja DUMC di Petaling Jaya yang diserbu Jabatan Agama Islam Selangor ketika usaha mereka Memurtadkan berbelas anak muda Islam. Berderu deru pemimpin DAP Kristian ini mempertahankan Gereja haram DUMC dan menentang pihak JAIS. Dalam waktu ini besar kesempatan yang diambil oleh DAP apabila berjaya meraih sokongan dari penganut Kristian dengan memainkan sentimen Islam menentang Kristian. Tidak cukup dengan itu DAP melakukan propaganda dengan mengadakan kutipan tabung untuk Gereja haram DUMC yang mana saya difahamkan nilai kutipan tabung di Gereja haram DUMC kini telah mencecah 9,8 juta ringgit. Adakah orang Melayu Islam tahu pekara ini?

Yang sedihnya apabila pihak JAIS menyerbu Gereja Haram DUMC kerana memurtadkan anak muda Islam, bukan sahaja pihak DAP yang menghalang malah ada juga umat Islam yang mengkritik usaha JAIS dalam mencegah pemesongan Akidah. Saya rasa Bekas Exco Agama Selangor Dato Hassan Ali sudah banyak berusaha menyedarkan masyarakat Islam mengenai pekara ini. Cuma yang menjadi kekecewaan saya adalah umat Islam yang masih lagi tidak sedar permainan dan agenda sebenar DAP.

Buat ingatan semua umat Islam, sedar sedar pekara ini kerana contoh sudah kita lihat dikebanyakkan negara Islam lain akan agenda terancang Kristian. Ini akan terus wujud sehingga kiamat cuma yang menjadi dorongan untuk kita umat Islam terus bertahan adalah dengan melalui penyatuan Islam itu sendiri. PAS Islam, UMNO juga Islam. Berbeda pandangan politik tidak mengapa dan ianya memang digalakan untuk rakyat namun apabila menyentuh isu dan pekara berkaitan Islam dan Bangsa Melayu ini maka menjadi kewajipan untuk bersatu dalam mempertahankan apa yang ada.

Untuk artikel akan datang saya akan cerita kempen parti DAP di Sarawak sewaktu pilihanraya Negeri agar umat Islam di semenanjung sedar apa yang dilakukan parti DAP ini. Moga Melayu Islam sedar dari terus diulit mimpi senja.

13 comments:

Enam Jahanam said...

http://gosip6jahanam.blogspot.com/2013/07/antara-gema-1-malaysia-dan-prk-kuala.html

Azahari Rahman said...

cubaan nk cabar perlembagaan.main sentimen agama pulak.inilh modal terakhir dorg.main perasaan.awas

Anonymous said...

Bah. kedua:

Maka, dengan berkembangnya puak Kristain Zionis ini bawah DAP/PKR, habislah anak-anak muda BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain, terutamanya yang Islam DIKRISTIANKAN dan
direkrut jadi macam DAPigs/PKR punya PENGGANAS/SAMSENG/GENG KONGSI GELAP/PENAGIH DADAH/SIGILA SEKS TERMASUK GILA SEKS HOMOSEKSUAL DAN PORNOGRAFI!

Dan ramai yang Bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab hendak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS, untuk menyembunyikan rahsia mereka ini sebagai Kristian Zionis. Bahkan saya syak puak Kristian Zionis ini makin rancak dengan menyamar sebagai yang disebut di atas, di pendalaman Sarawak/Sabah, di perkampungan Orang Asli dan orang India miskin di perkampungan estet, serta flat-flat di bandar ,untuk mempastikan lebih ramai Bumiputera/Bukan Bumiputera yang dikristiankan akan mengundi DAP/PKR di pilihanraya akan datang!

Maka, jabatan DAKWAH Islam, mesti lebih kuat berusaha, terutamanya di perkampungan Orang Asli dan di pendalaman Sabah dan Sarawak, dan kawasan perumahan termasuk kawasan flat untuk orang miskin/sederhana, serta sebanyak mungkin NGO-NGO Islam oleh NGO-NGO Melayu dan Bumiputera lain, di bawah payung UMNO/JAKIM/YADIM/JAIS. Jangan berlengah lagi – masjid mesti dibina di setiap kampung dan kawasan perumahan untuk berdakwah dan berbuat kebajikan; serta sistem ZAKAT perlu dipermudahkan untuk bantu orang Islam miskin dan teraniaya.

Juga, setiap kawasan perumahan di seluruh negara, melalui penggubalan undang-undang mesti ada kuota tinggi untuk Bumiputera dan yang miskin, dan orang Islam, kerana ini negara Islam dan kita makin ditindas di negara sendiri. Saya masih ingat tentang perkampungan Rungus yang majoritinya Kristian, di Kudat. Tetapi, terkejut saya namun amat gembira, melihat ada juga yang dah masuk Islam dan meraikan Hari Raya dengan meriah, Mereka dengan bantuan UMNO/JAKIM, menjemput semua orang kampung termasuk yang Kristian dari rumah panjang, untuk menyambut Hari Raya; dari situ terus mereka mengenali Islam! Namun, saya lihat usaha DAKWAH ini telah berkurangan.

Dan dulu saya tersilap, risau kalau Malaysia di banjiri pelarian! Tapi, memang wajib Malaysia sebagai NEGARA ISLAM ambil mana-mana pelarian Islam (pastikan mereka betul-betul Islam), apalagi masyarakat Rohingya memang makin dibunuh dengan kejam, oleh PENGGANAS Buddha, yang disyaki di taja oleh CIA-Mossad-MI5; yang sebagai biasa menggunakan agama sebagi senjata untuk membunuh orang Islam dan menawan tanah mereka (disyaki puak Kristian Zionis yang menyamar sebagai kaum Buddha, mengetuai dan menghasut penganut Buddha Myanmar untuk membunuh kaum Islam Rohingya). Sebabnya negeri yang majoriti kaum Islam Rohingya, Rakhine penuh minyak-gas.

Dan di Barat-Israel, termasuk di Eropah dan Amerika Utara terutamanya di Jerman, mereka terang-terangan mengamalkan polisi mengambil hanya pelarian Kristian sekarang, contohnya dari Syria. Dan di Israel, dibawa puak Yahudi, dari seluruh dunia. Maka, si HIPOKRIT ganas dari negeri-negeri Barat-Israel ini tahu nak paksa negara Islam amalkan ala Barat, demokrasi, hak asasilah, persamaan hak semua bangsa, jantina dan agamalah, hak asasi homoseksuallah dan segala macam lagi sampah PENIPUAN mereka - tapi jangan haraplah mereka lakukan secara mutlak (absolute), di Barat-Israel, kecuali kalau jaga yang homoseksual belebih-lebih sampai rakyat dia pun ramai dah marah! Dan merekalah yang terus membunuh umat Islam sesuka hati, seperti yang disebutkan di atas!

Dan jangan ikut cakap si dalang dari UPKO yang sekarang galak nak suruh buat penarikan balik SEMUA IC dari pelarian-pelarian dan pekerja-pekerja Islam di Sabah – PM/KM Sabah/UMNO jangan tunduk!

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.


Anonymous said...

Bro, dalam UMNO pun ada jugak melayu liberal. PAS pun sama dan lebih teruk ada di antara mereka mempunyai fahaman Islam yang berbeza. CILAKAK LU CINABENG!!! PTUIIIIHHHH!!!

The Mahadi said...

WAJIB BACA!! PERANCANGAN KAUM CINA (DAP, MCA, GERAKAN) TAWAN MALAYSIA DIDEDAHKAN!!!

Rencana ini adalah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Ditulis di dalam bahasa mandarin dan telah dialihbahasa oleh pelajar melayu yang belajar disana. Rencana ini telah disebarkan sekitar tahun 2006 dan kebenarannya telah terbukti.

TAJUK: 'BERSATULAH KAUM CINA'

Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita; samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus.

Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.

Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik. Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.

Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain.

Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sanatiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinanguntuk memecah-belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian. Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Bahru dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, Kota Bharu dan Kuala Terengganu.

Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia. Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita. Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya. Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku.

The Mahadi said...

Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan. Dalam bidang politik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu dengan keluarnya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita.

Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang Ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah-belahkan Dato' Sri Dr. Mahathir Mohamed dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak.

Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka adalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina. Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya.Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sector kerajaan.

Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.

Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia.

Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata. Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri.

Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang-orang Melayu kerana saya tidak pernah ingat harga buah Kurma diturunkan menjelang Hari Raya.

The Mahadi said...

Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang-orang melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka hendak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain.

Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudahpun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing.

Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan , Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor Swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran. Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi.

Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan.

Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh. Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini.

Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar.
Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka.
Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidakstabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.
Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.
Oleh Dr. Ng. Seng

p/s: Perkara inilah yang merisaukan aku sebenarnya. Perpecahan antara bangsa Melayu itu sendiri. Bersatulah Melayu! Jangan kerana gilakan kuasa hingga Tanah Melayu tergadai!!!!

Malay Rights said...

Sangat menarik komn komen yang dinyatakan disini. Jelas kesedaran umat Islam dalam pekara ini cukup tinggi. Semoga kita semua dapat bersatu. Amin.

Anonymous said...

Bro nak tanya. Apa peranan para mufti & para menteri Islam dlm isu ni?

Wak Jengkol said...

Salam bro..

Puasa tak hari ni..

Mohon link blog wak di sini yer

http://ulatdankulat.blogspot.com/

Anonymous said...

Kpd yang tanya apa peranan Mufti dan Menteri Melayu ?

Jawapannya : Mereka semua sedang tidoooooo. Jangan diganggu tido mereka. Biarkan mereka terus tido.

Saya ucap Selamat Berpuasa kepada Penganut Islam Syiah
Saya ucap Selamat Berpuasa kepada Penganut Islam Sunni
Doa dan Harapan Saya Semoga Mereka Berhenti Berperang Pada Bulan Ramadan Sebagai Menghormatinya.
Doa Serta Harapan Saya Semoga Allah Panjangkan Umur dan Sehatkan Tubuh Badan Para Penganut Islam Syiah dan Islam Sunni Agar Mereka Dapat Menyambung Semula Berperang Sama Sendiri Demi Menegakkan Kebenaran Agama Allah Sebaik Sahaja Bulan Ramadan Berlalu Pergi.
Kata2 Semangat Dari Saya Buat Para Pejuang Syiah dan Sunni : Mati Anda Adalah Mati Syahid, Syurga Jannah Tersedia Menanti Untuk Pejuang Syiah dan Sunni Yang Gugur Di Medan Pertempuran Syiah-Sunni.

I Like and Enjoy The Fight Syiah-Sunni.

Ana Musleem

Kor Risik said...

Ini maklumat terkini yg baru saya kesan. Awas gelombang Kristianisasi tiba lagi, sekali lagi bersama John Mulinde (Uganda) - dia dikesan dah beberapa kali datang ke Malaysia dalam usaha utk mengerakkan Kristianisai di Malaysia pd peringkat organisasi gereja2 tempatan. Mereka menamakan gelombang ini sebagai 'Jubilee and Transfomation' yg akan diadakan pd 26-28 Julai 2013 nanti di GA611 BOL Prayer Tabernicle, PJ. Utk maklumat lanjut sila ke www.transformalaysia.com dan ini adalah video rasmi mereka http://www.youtube.com/watch?v=iei9JmunXg0. Dgn menggunakan ayat Matthew 28:19 mereka memulakan gelombang ini.

Anonymous said...

Ingat, Prasangka Adalah Lebih Buruk Dari Perbuatan Membunuh Sesama manusia. Semoga Damai Yesus Kristus Berserta Kita Semua.